2021-02-18 09:20:34• hírek • Szatmár.ro

Gyűjtsd, hasznosíts újra, alkoss!

Archív felvétel.
Archív felvétel.

Rohanó hétköznapjaink között talán fel sem tűnik március 1. és az anyák napjának közeledte, két oyan fontos esemény, melyek jelzésére az Élet Fája Öko- és Humanitárius Egyesület partner résztvevőként a 6-os Számú Napközi Óvodával és a Csodavár óvodával, valamint a  SC Alpin SRL és SC DANTEX SA szatmárnémeti cégek támogatásával, a Gyűjtsd, Hasznosítsd újra, Alkoss! online ökológiai nevelő program keretén belül egy, az újrahasznosítható hulladékok (műanyag és elektronikai hulladékok) szelektív gyűjtésének fontosságát hangsúlyozó tevékenységet valósít meg – tájékoztatta híroldalunkat a Békéssy Erzsébet, az egyesület elnöke.

A fent említett márciusi eseményeket megelőző időszakban a két óvoda gyermekei gyűjteni fogják otthon a műanyag és elektronikai hulladékokat. A műanyag hulladékból családtagjaik segítségével és az óvónők irányításával ajándék-, illetve dísztárgyakat fognak készíteni szeretteik számára, melyeknek díszítésére a kis mesterek  fel fogják használni a DANTEX által díjmentesen rendelkezésre bocsájtott csipkeanyagokat is. A márciusi hónap folyamán az újrahasznosítható, azaz jelen esetben a műanyag és e-hullladékokat a  SC Alpin SRL cég az óvodások otthonaiból ingyenesen elszállítja.


A kezdeményezés célja, hogy minél több gyereket és családot mozgósítson annak érdekében, hogy együtt folytathassanak a környezetre nézve hasznos tevékenységet, de varázsoljanak mosolyt édesanyjuk-nagyanyjuk arcára is az általuk készített, egyedi és újrahsznosított anyagból készült ajándékok által.


Az így lefolytatott nevelő tevékenység elismeréseként, a március 15. és április 15. között esedékes Erdők hava ökológiai eseményekhez az Élet Fája Egyesület a Csodavár óvoda területén egy 30 gyümőlcsfából álló ültetvény megvásárlásával és elültetésével járul hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: